Echipa Noastră

Echipa Spitalului Veterinar Transilvania Sibiu

Cine sunt profesioniștii care se vor ocupa de animalul tău de companie?
Te invităm să îi cunoști mai bine.

Doctori

Centrul Veterinar Transilvania
Dr. Catalina Ciuban
Doctor

Am absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul USAMV Cluj-Napoca, realizând în paralel stagii de pregătire la Viena (Austria) și Gent (Belgia). În același timp, pe toată perioada facultății, am efectuat mai multe etape de practică la Tierklinik Ismaning – o clinică veterinară de lângă München (Germania), acolo unde mi-am și început cariera, după absolvire.

Tema lucrării mele de licență a fost ”Evaluarea artroscopică în boala procesului coronoid medial la câine”, realizată în colaborare cu Prof. Dr. Bernadette van Ryssen, de la Facultatea din Gent (Belgia).

Specializarea în chirurgie veterinară am început-o sub îndrumarea Dr. Klaus Zahn – diplomat al Colegiului European de Chirurgie Veterinară și bine-cunoscut medic chirurg ortoped german.

În perioada de specializare am beneficiat și de un externship la Departamentul de Chirurgie al Facultății din Zürich (Elveția), iar în anul 2020 am revenit în țară, unde, alături de soțul meu – Alexandru Ciuban, am pus bazele Spitalului Veterinar Transilvania.

Centrul Veterinar Transilvania
Dr. Lorena Tomoiaga
Doctor

Sunt absolventă a Facultății de Medicină Veterinară din cadrul USAMV Cluj-Napoca, iar pe tot parcursul studiilor am efectuat diverse stagii de practică axate pe animale de companie și micro-biologie.

La finalul facultății am beneficiat de un traineeship la clinica veterinară Vets4Pets din Burton-upon-Trent (Anglia), iar la scurt timp după, mi-am început cariera în cadrul unui cabinet veterinar din orașul natal.

La Spitalul Veterinar Transilvania am găsit mediul ideal pentru a-mi transpune cunoștințele și pasiunea în practică, dar și pentru a mă specializa în continuare alături de profesioniștii de aici.

Centrul Veterinar Transilvania
Dr. Florin Bârgăoanu
Doctor

Am absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din Iași, promoția 2021.
Sunt într-o permanentă competiție cu mine însumi și îmi place să mă autodepasesc. Drept urmare, în anii de facultate am efectuat numeroase stagii de practică și, totodată, am participat la diverse workshop-uri și congrese dedicate animalelor de companie.

Pasiunea și interesul pentru specializări precum cardiologie și oftalmologie veterinară le-am dobândit și dezvoltat în ultimii doi ani de facultate, odată cu practica efectuată în cadrul Clinicii Veterinare Pet's Land din Iași.

Devotamentul, empatia și respectul față de animale sunt cuvintele care mă definesc.

Centrul Veterinar Transilvania
Dr. Diana Madalina Necula
Doctor

Sunt absolventă a Facultății de Medicină Veterinară din București, promoția 2021.
Pasiunea mea pentru medicina veterinară a apărut de la o vârstă fragedă, din grija și dăruirea față de animalele din gospodăria familiei. Astfel am ajuns să practic meseria de medic veterinar cu empatie, respect și dorință continuă de perfecționare profesională.

La scurt timp după terminarea studiilor am urmat, prin intermediul unei burse Erasmus+, un stagiu de pregătire într-o clinică veterinară specializată pe anestezie și diagnostic imagistic, din Lleida (Spania), iar astăzi mă bucur să-mi dezvolt nivelul de experiență medicală făcând parte din echipa Spitalului Veterinar Transilvania.

Centrul Veterinar Transilvania
Dr. Cristian Gheorghe
Doctor

Sunt absolvent al Facultății de Medicină Veterinară din Iași.
Mă consider o persoană ambițioasă și îmi place să fiu într-un proces continuu de autoeducare și dezvoltare. Astfel, în decursul anilor universitari am participat la diferite workshop-uri si internship-uri, iar prin intermediul unei burse Erasmus+ am efectuat timp de 3 luni un stagiu de practică în cadrul spitalului veterinar Anubi din Torino, unde am avut ocazia de a învăța și de a lucra alături de specialiști de top.

Pasiunea mea față de animale și de bunăstarea lor a existat dintotdeauna, iar acest lucru m-a facut să îmi transform cu ușurință visele în realitate.

Centrul Veterinar Transilvania
Dr. Cosmin Andrei
Doctor

Am absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din Iași.
Sunt o persoană calmă, cu atenție la detalii și care încearcă mereu să facă tot posibilul pentru a-și trata cât mai corect pacienții. Pasiunea pentru dermatologie veterinară am dobândit-o în anul 3 de facultate. Ulterior, am urmat două stagii de pregătire, prin intermediul programului Erasmus+: primul, la Facultatea de Medicină Veterinară din Zagreb (Croația), iar al doilea – în cadrul Spitalului Veterinar Anubi din Torino (Italia).

În prezent, sunt încântat să fac parte din echipa Spitalului Veterinar Transilvania, iar scopul meu este să mă dezvolt constant.

Centrul Veterinar Transilvania
Dr. Ana Rotaru
Doctor

De la copilăroasele și empaticele salvări ale animalelor de pe străzile Chișinăului la însăși profesia de medic veterinar, a fost cale lungă, încununată cu absolvirea Facultății de Medicină Veterinară din Iași.
Nu știu dacă există un rai al animalelor după, așa că scopul meu este să facem unul aici, la Sibiu, împreună cu echipa SVT.
Am ``furat`` tot ce e mai bun în această profesie în cadrul facultății, dar și din experiențele Erasmus pe care le-am avut pe parcursul a două veri în Italia.
Tot ce am învățat și învăț, căci e vorba de o învățare continuă, ofer cu responsabilitate, dăruire și empatie pentru animăluțul dumneavoastra.

Centrul Veterinar Transilvania
Dr. Bianca Costinas
Doctor

Sunt absolventă a Facultății de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, unde pe parcursul anilor de facultate am efectuate diferite stagii de practică axate pe animale de companie și animale de rentă, iar la finalul studiilor am ales să-mi centrez atenția exclusiv pe animale de companie. Sunt o persoană deschisă și dornică de a-și depăși condiția. Dragostea pentru animale a venit încă din copilărie, astfel îmbin pasiunea și cunoștiințele medicale pentru a-mi exercita profesia cu cât mai mult devotament față de animale în cadrul echipei SVT, contribuind la bunăstarea și sănătatea patrupezilor dumneavoastră.

Centrul Veterinar Transilvania
Dr. Silviu Pauna
Doctor

Am absolvit facultatea de Medicina Veterinara din Iași. Sunt o persoana calmă, organizată și dornică de evoluție pentru o acuratețe cât mai bună în tratarea pacienților. În decursul anilor de facultate, în anul 3, am descoperit pasiunea pentru imagistica veterinară, unde mai apoi pâna la finalizarea studiilor am participat la diferite workshop-uri și conferințe, având și teza de licenta în același domeniu. Tot în aceeași perioada am participat la un stagiu de practică ERASMUS+ la Spitalul Veterinar Anubi din Moncalieri, Torino, Italia și la un program american, Work and Travel, unde m-a ajutat în perfecționarea vorbirii limbii engleze, iar în prezent sunt încântat să fac parte din echipa Spitalului Veterinar Transilvania, unde scopul meu este să mi depășesc limitele.

Asistenti/tehnicieni veterinari

Centrul Veterinar Transilvania
Andreea Predica
Asistent Veterinar

Pasiunea pentru animale a apărut încă din copilărie și continuă să fie la fel de puternică. Sunt o fire sociabilă, caldă, care e întotdeauna acolo pentru a ajuta și pentru a da sfaturi. Mă consider foarte atentă la detalii și am întotdeauna dorința de a învăța și a experimenta lucruri noi.

Centrul Veterinar Transilvania
Ardelean Andreea
Tehnician Veterinar Senior

Centrul Veterinar Transilvania
Nicoleta Afrasiloae
Asistent Veterinar

Management

Centrul Veterinar Transilvania
Alexandru Ciuban
Manager

Am absolvit Glion Institute of Higher Education din Montreux (Elveția), în anul 2012, cu specializarea ”Management în marketing și vânzări”.

Timp de 6 ani am dobândit experiență oferind servicii de consultanță în München (Germania), apoi, în 2020, am revenit în țară și, împreună cu soția mea, Cătălina, am fondat Spitalul Veterinar Transilvania.

Rolul meu este unul clar, și anume: de a mă asigura că partea administrativă și funcționarea spitalului (din toate punctele de vedere) completează perfect misiunea medicilor și a echipei noastre.

Centrul Veterinar Transilvania
Teodora Cucerzan
Economist

Centrul Veterinar Transilvania
Elena Tanasa
Economist

Colaboratori externi

Centrul Veterinar Transilvania
Dr. Roxana Merca
Doctor - Colaborator

• Absolventă a Facultății de Medicină Veterinară din Timișoara, în 2010
• Internship rotațional la Facultatea de Medicină Veterinară din Viena (Austria), în 2012
• Studii doctorale ulterioare, la aceeași facultate austriacă
• În 2017, devine rezident al Colegiului European de Chirurgie Veterinară (ECVS) la Facultatea din Munchen și la Facultatea din Viena
• În toată această perioadă, a efectuat multiple cursuri de pregătire organizate de ESAVS, AOVET, Arthrex, IMEX sau Eickemeyer, a publicat diverse articole științifice și a realizat prezentări de cursuri în domeniu
• Dr. Roxana Merca se alătură echipei noastre atunci când este nevoie de consultanță în tratarea pacienților, de prezența fizică la intervențiile chirurgicale și de pregătirea/specializarea continuă a medicilor Spitalului Veterinar Transilvania.

Centrul Veterinar Transilvania
MAG. Doris Campner
Doctor - Colaborator

• A absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din Viena în anul 2010, urmând apoi un internship rotațional la aceeași facultate.
• În anul 2012 devine rezident al Colegiului European de Medicină Internă Veterinară (ECVIM-Ca), publicând multiple articole de cercetare.
• După încheierea rezidențiatului, își continuă pregătirea la Spitalul Facultații de Medicină Veterinară din Zurich, unde, pe o perioadă de 2 ani a aprofundat domenii precum ”Endoscopia și bolile tractului respirator la animalele de companie”
• Începând cu anul 2018 conduce departamentul de Medicină Internă de la Tierklinik Hollabrunn (Austria)
• MAG. Doris Campner va consilia echipa Spitalului Veterinar Transilvania în tratarea cazurilor complicate și va asigura pregătirea echipei noastre pe această ramură.

Centrul Veterinar Transilvania
Dr. Cristina A. Taulescu
Doctor - Colaborator

• A absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, în anul 2015
• În 2020 susține teza de doctorat în domeniul biomaterialelor și regenerării tisulare
• Interesul pentru oftalmologie a început încă din anul 2016, când a urmat primul stagiu practic de oftalmologie veterinară, în Austria
• În perioada 2016-2020 urmează alte patru stagii în cadrul unor facultăți, dar și clinici private, din Portugalia, Israel, Anglia și Italia
• În 2021 participă la un internship în oftalmologie în cadrul clinicii Visionvet din Bologna (Italia), sub îndrumarea Dr. Manuela Crasta – Diplomat al Colegiului European de Oftalmologie Veterinara (ECVO).

Centrul Veterinar Transilvania
Dr. Ana Maria Boncea Diplomat ECVD
Specialist European Dermatologie Veterinară

• Absolventă a Facultății de Medicină Veterinară București, promoția 2011
• În anul 2014 începe cursurile de specializare în dermatologie veterinară, urmând pașii unui rezidențiat european, alături de mentorii săi: Dr. Patrick Bourdeau Dip. ECVD și Dr. Vincent Bruet Dip. ECVD la Universitatea Oniris din Nantes (Franța).

• Este co-fondator al:
SRDV – Societatea Română de Dermatologie Veterinară
RSVO – Societatea Română de Oncologie Veterinară
Hemopet – Prima bancă de sânge pentru animale de companie din România
VerDermTherapy – Consultanță în dermatologie veterinară
FalconVet – Clinică Veterinară, București

• În anul 2021 obține titlul de Diplomat al Colegiului European de Dermatologie Veterinară, iar în toamna aceluiași an începe un nou proiect, devenind co-fondator al cabinetului de specialitate în dermatologie veterinară – ArtVetDerm București.

Centrul Veterinar Transilvania
Alexandra Nechita
Tehnician Veterinar

Se spune că, atunci când pasiunea se transformă în meserie, nu mai trebuie să muncești o zi din viața ta.
În realitate, însă, reușita profesională vine cu practică, dedicare, implicare, multă răbdare și atenție – aplicate zi de zi.

Având, încă din copilărie, dorința arzătoare de a lucra cu animalele, la maturitate am luat decizia de a urma un curs de tehnician veterinar – tocmai pentru a putea activa în cadrul domeniului medicinei veterinare.

Mă bucur să fac parte din echipa Spitalului Veterinar Transilvania, împlinindu-mi astfel pasiunea avută de mică.