Servicii

Serviciile veterinare oferite de Centrul Veterinar Transilvania sunt oferite de medici proprii sau colaboratori, atât din România cât și din străinătate. Dotările complete ale centrului nostru și cunoștințele actualizate ale medicilor, permit o expertiză specializată pentru companionul dumneavoastră.

Medicina_interna Centrul Veterinar Transilvania

Medicină internă

O multitudine de ramuri ale medicinii interne sunt acoperite în cadrul CVT precum: gastroenterologie, pneumologie, nefro- și urologie, oncologie, dermatologie sau endocrinologie. Aici sunt cuprinse totodată și ramuri precum cele de boli infecțioase, toxicologie sau terapie intensivă.

În cadrul acestor domenii vă oferim un spectru larg de metode de diagnostic și terapie. Pentru cei ce au nevoie de o terapie de susținere permanentă, centrul veterinar oferă servicii de spitalizare cu asistență permanență.

La baza unei intervenții chirurgicale optimale stă un consult specializat și o bună înțelegere a procesului patologic. Chirurgii noștri acoperă o gamă largă de servicii precum chirurgia abdominală, toracică si cea oncologică.

Clinica noastră beneficiază de o sală de pregătire a pacientului în faza preoperatorie, urmând ca acesta să fie mutat într-una dintre cele două Săli de Chirurgie. Trezirea se va face într-o sală special amenajată, în așa fel încât experiența să fie cât mai puțin traumatizantă pentru pacienții noștri.

Chirurgie Centrul Veterinar Transilvania

Chirurgie generală

Ortopedie Centrul Veterinar Transilvania

Ortopedie

Remedierea chirurgicală în cazul unor fracturi, luxații sau rupturi ligamentare este esențială pentru o recuperare rapidă și redobândirea totală a funcției locomotorii.

În cadrul Centrului Veterinar veți beneficia de specialiști atât din România cât și din străinătate, ce au participat la cursuri internaționale de formare profesională, ce realizează intervenții ortopedice la cele mai înalte standarde

În cadrul Centrului Veterinar Transilvania putem realiza examene de laborator complexe, de la hemoleucogramă la dozări de hormoni, biochimie clinică sau electroliți.

Aceste examene paraclinice vin în completarea informațiilor obținute prin alte metode de diagnostic și ajută la conturarea unui diagnostic de certitudine, ceea ce duce la o vindecare mai rapidă.

Analize-de-laborator Centrul Veterinar Transilvania

Analize de laborator

Imagistica Centrul Veterinar Transilvania

Radiologie digitală

Radiologia este o metodă paraclinică ce vine în ajutorul medicului veterinar și oferă informații vitale ale sistemului osteo-articular, respirator sau gastrointestinal.

Coroborarea informațiilor obținute cu alte metode de diagnostic imagistic duce la un diagnostic de certitudine al diverselor patologii.

CVT beneficiază de radiologie digitală, ceea ce scurtează perioada de examinare a animalului, minimalizând astfel stresul provocat în timpul examinării. Calitatea imaginilor obținute permite un diagnostic precis.

Ecografia este o metodă de diagnostic minim invazivă ce folosește ultrasunete pentru a vizualiza modificări structurale ale organelor interne.

Această metodă de diagnostic este utilă pentru a vizualiza modificări ale organelor interne, cavităților, ligamentelor, vascularizației dar și pentru examinarea cordului.

O altă funcție importantă este accea de a ajuta în ghidarea puncțiilor în vederea recoltării de biopsii și a efectuării examenului citologic.

Ecografie_veterinara Centrul Veterinar Transilvania

Ecografie veterinară

Ecografie_veterinara Centrul Veterinar Transilvania

Endoscopie

Endoscopia este o metodă minim invazivă de diagnostic ce permite observarea în timp real a diferitelor modificări de la nivelul sistemului gastrointestinal, respirator sau extragerea corpilor străini de la nivel esofagian sau gastric.

Această metodă oferă precizia unui diagnostic corect prin recoltarea de biopsii în vederea efectuării examenului histopatologic.

Pentru un risc anestezic cât mai redus și o trezire optimă este preferată anestezia inhalatorie. Centrul Veterinar vă oferă posibilitatea realizării unei anestezii inhalatorii cu respirație asistată și monitorizare continuă a funcțiilor vitale. Aceste servicii sunt completate de un management al durerii corespunzător fiecarei patologii în parte, acestea fiind elemente de bază pentru o intervenție chirurgicală de succes.

Anestezie_inhalatorie Centrul Veterinar Transilvania

Anestezie inhalatorie

Spitalizare Centrul Veterinar Transilvania

Spitalizare

În cazul bolilor acute, cronice sau al urgențelor, internarea este necesară pacienților care au nevoie de medicație intensivă și perfuzii continue. În aceste cazuri se recomandă internarea pacienților pentru un management cât mai optimal al terapiei și sanse sporite de vindecare.

Centrul Veterinar Transilvania beneficiază de săli de internare separate pentru câini și pisici, pentru a minimaliza stresul acestora pe perioada internării. De asemenea, pentru pacienții cu boli infecțioase, centrul beneficiază de o sală de internare separată cu o altă cale de acces, pentru a scădea riscul răspândirii acestor boli.

Igiena orală este un punct cheie în bunăstarea companionilor noștri. Problemele cele mai frecvent întâlnite sunt reprezentate de apariția tartrului dentar, a paradontozei și a abceselor dentare.

Cea mai bună metodă în cazul acestor afecțiuni este prevenția, aceasta realizându-se prin controale periodice și respectarea sfatului medicului veterinar, în funcție de patologia prezentă.

Stomatologie Centrul Veterinar Transilvania

Stomatologie

Dermatologie Centrul Veterinar Transilvania

Dermatologie

Pielea este cel mai mare organ al corpului animal, iar o combinație între condiții de îngrijire nepotrivite și o dietă necorespunzătoare poate duce la afecțiuni cutanate variate, ce necesită un consult dermatologic de specialitate.

Centrul Veterinar Transilvania oferă consultanță de specialitate în dermatologie ce vine în întâmpinarea dumneavoastră pentru o terapie corespunzătoare și o vindecare cât mai rapidă.

De la accidente rutiere la afecțiuni cardiace decompensate, companionii noștri pot prezenta multiple patologii ce necesită terapie intensivă și monitorizare permanentă.

Centrul nostru oferă servicii de terapie intensivă non-stop, atât în cazul urgențelor cât și a pacienților internați.

Terapie-intensiva Centrul Veterinar Transilvania

Terapie intensivă

Contactează-ne!

Ne puteți contacta telefonic în timpul programului de lucru sau prin email la [email protected] Pentru a beneficia de specialistul necesar problemei dumneavoastră și pentru ca timpii de așteptare să fie cât mai reduși, vă recomandăm să ne contactați în vederea realizării unei programări.
Limbi vorbite în clinica noastră: engleza, germana, spaniola