SERVICIILE NOASTRE
Echipa noastră de medici veterinari, colaboratori, tehnicieni și asistenți este mereu pregătită să furnizeze servicii complete și soluții potrivite la problemele pe care animalul tău de companie le întâmpină. De aceea am integrat în oferta noastră toate ramurile medicinei veterinare necesare diagnosticului, tratamentului și asistenței necuvântătoarelor.
- Gastroenterologie
- Pneumologie
- Nefrologie
- Urologie
- Oncologie
- Endocrinologie
- Toxicologie
- Boli infecțioase
Totul, de la consult – diagnosticare – tratament, până la intervenții chirurgicale – spitalizare – asistență permanentă.
- Chirurgie abdominală
- Chirurgie toracică
- Intervenții oncologice
Avem special amenajate o sală de pregătire pre-operatorie a pacientului, două săli de operație și o sală de trezire – pentru ca experiența să fie cât mai puțin traumatizantă pentru animalul de companie.
Orice operație este precedată de analize complete, diagnosticare și confirmare a necesității intervenției. Proprietarii pacienților noștri sunt ținuți la curent, informați, consiliați și sfătuiți permanent în legătură cu tot ceea ce ține de patrupedul operat – înainte, în timpul și după operație.
- Fracturi
- Luxații
- Rupturi ligamentare
- Traumatisme
Redobândirea totală a funcțiilor locomotorii și recuperarea rapidă în cazul problemelor ortopedice (indiferent de natura sau cauza lor) se realizează prin intervenții chirurgicale și alte proceduri ale specialiștilor din echipa noastră. Aceștia au pregătire și experiență națională și internațională în domeniu, fiind totodată constant la curent cu ultimele tehnologii și tehnici.
- Hemoleucogramă
- Dozări de hormoni
- Biochimie clinică
- Electroliți
Examinările paraclinice vin în completarea/în confirmarea informațiilor obținute prin alte metode de diagnostic și duc, implicit, la un rezultat mult mai bun și un tratament mai eficient.
Radiologia este o metodă paraclinică ce oferă medicului veterinar informații vitale legate de sistemul osteo-articular, respirator sau gastrointestinal.
Dublarea informațiilor obținute cu alte metode de diagnostic imagistic duce la o identificare cu certitudine a diverselor patologii și probleme.
În plus, radiologia digitală scurtează perioada de examinare a animalului, minimalizând astfel stresul provocat în timpul procedurii. Calitatea imaginilor obținute permite un diagnostic precis.
Ecografia este o metodă de diagnostic minim invazivă ce folosește ultrasunete pentru a vizualiza eventuale modificări structurale din corpul animalelor de companie.
Această metodă de diagnostic este utilă în examinarea organelor interne, a cavităților, a ligamentelor, a vascularizației și a cordului.
O altă funcție importantă a ecografiei o reprezintă ghidarea puncțiilor – în vederea recoltării de biopsii și efectuării examenului citologic.
Endoscopia este o metodă de diagnostic minim invazivă ce permite observarea în timp real a diferitelor modificări ale sistemului gastrointestinal sau respirator.
În același timp, este folosită la extragerea corpurilor străine ajunse accidental la nivel esofagian sau gastric.
Această metodă oferă precizie și ajută la un diagnostic corect prin recoltarea de biopsii în vederea efectuării examenului histopatologic.
Pentru un risc anestezic redus la minim și o trezire optimă, anestezia inhalatorie reprezintă cea mai bună soluție.
Spitalul Veterinar Transilvania oferă posibilitatea realizării unei anestezii inhalatorii cu respirație asistată și monitorizare continuă a funcțiilor vitale.
Aceste servicii sunt completate de un management al durerii corespunzător fiecărei patologii în parte, fiind elemente de bază pentru o intervenție chirurgicală de succes.
În cazul bolilor acute, cronice sau al urgențelor, internarea este necesară pacienților care au nevoie de medicație intensivă și perfuzii continue. Astfel, se poate asigura un management cât mai optim al terapiei și, automat, șansele de vindecare cresc exponențial.
Spitalul Veterinar Transilvania dispune de săli de internare separate pentru câini și pisici, minimalizând stresul acestora pe durata internării. De asemenea, pentru pacienții cu boli infecțioase, spitalul beneficiază de o sală de internare separată, cu o altă cale de acces, pentru a diminua riscul răspândirii acestor boli.
Ca și la oameni, igiena orală este un punct-cheie în bunăstarea companionilor noștri.
Problemele cel mai frecvent întâlnite sunt: tartrul dentar, paradontoza și abcesele dentare.
Pentru a preveni apariția acestora sau pentru identificarea și tratarea lor în faze incipiente, se recomandă controale periodice și respectarea sfatului medicului veterinar, în funcție de patologia prezentă.
Pielea este cel mai mare organ al corpului animal. O combinație între condiții de îngrijire nepotrivite și dietă necorespunzătoare poate duce la afecțiuni cutanate variate, ce necesită un consult sau o intervenție dermatologică de specialitate.
Spitalul Veterinar Transilvania oferă consultanță profesionistă în dermatologie și boli ale pielii, dar și terapii sau tratamente corespunzătoare.
De la accidente rutiere sau casnice, până la afecțiuni cardiace decompensate, companionii noștri pot prezenta multiple patologii ce necesită terapie intensivă și monitorizare permanentă.
Oftalmologia reprezintă o ramura, a medicine care se ocupa cu diagnosticarea, tratarea și prevenirea bolilor oculare și ale sistemului vizual.
- Consult oftalmologic de specialitate
- Ecografie oculară
- Tonometrie
- Examinarea fundului de ochi
- Intervenții chirurgicale
Serviciul nostru de cardiologie se ocupă de pacienții cu afecțiuni cardiace care sunt diagnosticați încă de la nastere (afectiuni congenitale), dar și de pacienții care pot dezvolta boli cardio-vasculare odată cu înaintarea in vârstă (afecțiuni dobândite).
Majoritatea afecțiunilor pot fi dobândite prin efectuarea unui set de investigații paraclinice:
- Ecocardiografie
- Electrocardiografie (ECG)
- Radiografie toracică
- Analize de laborato